Hallitus: Sanna Mäki

FT Sanna Mäki on ollut Suomen Maantieteellisen Seuran hallituksen jäsen vuodesta 2009. Hallituskonkari toimi seuran puheenjohtajana vuosina 2012-2014, ja hänen hallituskautensa jatkuu vuoden 2015 loppuun. Miten Sanna kuvailisi itseään?

"Olen kaikkiruokainen maantieteilijä, ja mielestäni maantieteen erilaiset suuntaukset muodostavat yhdessä ainutlaatuisen osaamiskokonaisuuden, joka auttaa ymmärtämään maailman tulevaisuuden kannalta keskeisiä ilmiöitä ja prosesseja.

Väittelin 2003 läntisen Amazonian maankäytön suunnitteluun liittyvästä aiheesta ja sen jälkeen olen toiminut luonnonmaantieteen yliassistenttina ja maantieteen yliopistonlehtorina Turun yliopistossa. Maankäyttö ja ympäristösuunnittelu ovat yhä lähellä sydäntäni, mutta tutkimus- ja opetusprofiilini kallistuu nykyisin vahvasti maantieteen opetukseen ja sen kehittämiseen sekä maantieteellisen osaamisen näkyvyyteen yhteiskunnassa.

Vastaan maantieteen aineenopettajankoulutuksen koordinoinnista ja kehittämisestä Turun yliopistossa. Olen myös Ylioppilastutkintolautakunnan maantieteen jaoksen puheenjohtaja ja minut on valittu lautakunnan jäseneksi kaudelle 2016–2018. Ylioppilastutkinnon sähköistäminen maantiede etunenässä (syksyllä 2016) kuuluu tämän hetken mielenkiintoisimpiin työhaasteisiin."

Sannaan saat yhteyden sähköpostitse info[at]geography.fi