Hakukuulutus: Suomen Maantieteellinen Seura etsii projektityöntekijää graafisen toimittajan tehtävään

Suomen Maantieteellinen Seura on saanut apurahan Mattilan säätiöltä Olavi Granön elämästä ja urasta kertovan kirjan tekemiseen osallistumiseen. Etsimme nyt osa-aikaista työntekijää projektiin graafisen toimittajan tehtävään.

Suomen Maantieteellinen Seura (SMS) on perinteikäs yli 130-vuotisen historian omaava yhdistys, jonka tarkoituksena on toimia maantieteilijöiden yhdyssiteenä, edistää maantieteellistä sekä maantieteeseen läheisesti liittyvien tieteiden alaan kuuluvaa tutkimusta ja koulutusta sekä alan yhteiskunnallista näkyvyyttä sekä ylläpitää kansainvälisiä verkostoja. Seuran päätehtävä on toimia kahden maantieteellisen tiedejournaalin Terran ja Fennian kustantajana.

Nyt rekrytoitava projektityöntekijä työskentelee graafisena toimittajana hankkeessa, jossa toteutetaan Olavi Granön elämästä ja urasta kertovan kirja. Olavi Granö (27.5.1925 Helsinki – 19.4.2013 Turku) oli merkittävä suomalainen maantieteilijä ja tiedehallintomies, akateemikko sekä Turun yliopiston professori ja kansleri. Projekti tähtää elämäkertateokseen, joka avaa laajalle yleisölle Olavi Granön elämää sekä toimintaa tutkijana ja tiedehallintomiehenä. Kirjan laajuus on kuvituksineen noin 250 sivua. Teos ilmestyy vuonna 2022.

Graafisen toimittajan työ käsittää kirjan kuvituksen kokoamisen eri arkistoista ja lähteistä, karttojen ym. kuvien itse tekemistä karttaohjelmistolla sekä yhteydenpidon valittuun painotaloon. Lisäksi projektityöntekijä vastaa kirjan ennakkomarkkinoinnista seuran jäsenistölle ja muista kirjan tekemiseen liittyvistä seuralle kuuluvista tehtävistä.

Projektityöntekijä työskentelee pääosin itsenäisesti prof. Jukka Käyhkön ohjauksessa ja yhteistyössä kirjan toimituskunnan -ja kustantajan (Turun yliopistosäätiö) kanssa. Lisäksi työtä ohjaa seuran operatiivisiin tehtäviin liittyen (esim. markkinointi jäsenistölle) toiminnanjohtaja Laura Kippola.

Työtehtävän menestyksekäs hoitaminen edellyttää hakijalta itsenäistä työskentelyotetta, kartta- ja taitto-ohjelmistojen osaamista tai erinomaista oppimiskykyä käyttää ko. ohjelmistoja, reippautta toimia yhteistyössä kirjan toimituskunnan kanssa ja toimia kirjan ennakkomarkkinoinnin parissa sekä luovuutta toimia projektin graafisena toimittajana. Kuvamateriaalien tekijänoikeuslain ja - käytänteiden tunteminen katsotaan hakijan eduksi.

Turun yliopiston maantieteen osasto tarjoaa rekryttävälle henkilölle työtilan ja -välineet sekä tarvittavat ohjelmistot. Työ on osa-aikaista, max. 30 h/kk, yhteensä 200 tuntia työtä aloittaen mahdollisimman pian ja kestäen kirjan valmistumiseen (vuoden 2022 aikana) saakka. Projektin kokonaispalkka on 2600 euroa, ja se maksetaan osissa kuukausittain tehtyjen työtuntien perusteella. Koska työ sisältää vierailuja arkistossa (pääosin Turussa ja Helsingissä), korvataan näihin liittyvät matkakulut edullisimman vaihtoehdon perusteella. Tehtävä suoritetaan työsuhteessa Suomen Maantieteelliseen Seuraan.

Tehtävästä kiinnostuneet voivat jättää vapaamuotoisen hakemuksen 13.10.2021 mennessä professori Jukka Käyhkölle (jukka.kayhko [at] utu.fi ja info [at] geography.fi). Lisätietoja tehtävästä voi kysyä prof Jukka Käyhköltä (+3585225212) tai Suomen Maantieteellisen Seuran puheenjohtajalta Maria Merisalolta (president [at] geography.fi, +358445551233) tai toiminnanjohtajalta Laura Kippolalta (info [at] geography.fi, +35449708154).