HAKUKUULUTUS: Terra hakee kirja-arvostelutoimittajaa

Terra on Suomen johtava maantieteen tieteellinen yleislehti, joka ilmestyy neljä kertaa vuodessa. Sitä kustantaa Suomen Maantieteellinen Seura. Terra palvelee laaja-alaista yleisöä, ensisijaisesti maantieteellisten aiheiden tutkijoita, opettajia ja opiskelijoita. Lehdessä julkaistaan maantieteellisiä tai maantiedettä sivuavia (1) artikkeleita, (2) katsauksia, (3) datankuvausartikkeleita, (4) opetusideoita ja -aineistoja, (5) keskustelupuheenvuoroja, (6) uutisia ja tiedonantoja sekä (7) kirja- arvosteluja.

Kirja-arvostelutoimittajan tehtävänä on valita Terrassa arvosteltavia, kotimaisia ja ulkomaisia teoksia, jotka kiinnostavat Terran lukijakuntaa. Kirja-arvostelutoimittaja pyytää arvostelukappaleet kustantajalta ja etsii teoksille arvioijat. Hän voi myös itse laatia kirja-arvosteluja. Jokaisessa numerossa arvioidaan 1—4 teosta. Vuosittain ilmestyvien teemanumeroiden toimittajat vastaavat tavallisesti itse teemaan sopivien kirja-arvostelujen hankkimisesta.

Kirja-arvostelutoimittaja perehdytetään tehtäväänsä, joten aiempi kokemus ei ole välttämätön. Kokemus toimittamisesta luetaan kuitenkin hakijan eduksi.

Vapaamuotoiset hakemukset ansioluettelon kera pyydetään lähettämään Suomen Maantieteellisen Seuran hallitukselle osoitteeseen sms-hallitus@helsinki.fi 15.11.2020 mennessä. Tehtävä täytetään 1.1.2021 alkaen. Kerro hakemuksessa vahvuuksistasi, osaamisestasi ja kiinnostuksestasi tehtävään.

Lisätiedot: Maarit Sireni, Itä-Suomen yliopisto, p. 050 4423661, Maria Merisalo, Suomen Maantieteellisen Seuran puheenjohtaja, p. 044 5551233, ja Laura Kippola, Suomen Maantieteellisen Seuran toiminnanjohtaja, p. 044 9708154.