HAKUKUULUTUS: Terra hakee toimitussihteeriä

Terra on Suomen johtava maantieteellinen aikakauskirja (https://terra.journal.fi/). Se ilmestyy neljä kertaa vuodessa. Lehti on arvioitu Julkaisufoorumin tasolle 2. Terrassa julkaistaan maantieteellisiä tai maantiedettä sivuavia (1) artikkeleita, (2) katsauksia ja (3) datankuvausartikkeleita, joiden julkaisemisesta päätetään nimettömän asiantuntija-arvioinnin jälkeen. Lisäksi Terrassa julkaistaan (4) opetusideoita ja - aineistoa, (5) keskustelupuheenvuoroja, (6) uutisia ja tiedonantoja ja (7) kirja-arvosteluja. Tekstejä julkaistaan suomeksi tai ruotsiksi.

Terra hakee toimitussihteeriä, jonka päätehtävänä on julkaistaviksi hyväksyttyjen käsikirjoitusten tekninen toimittaminen yhteistyössä kirjoittajien kanssa. Toimitussihteeri varmistaa muun muassa, että kieli on virheetöntä, lähteet on merkitty asianmukaisesti ja käsikirjoitukset ovat kaikin puolin valmiita taitettaviksi. Hän työskentelee tiiviissä yhteistyössä päätoimittajan ja taittajan kanssa. Toimitussihteerillä on lisäksi itsenäisiä työtehtäviä. Hän vastaa Terran Uutisia ja tiedonantoja -osastosta, jolle hän kokoaa ja kirjoittaa itse lyhyitä uutisia ja tiedotteita esimerkiksi väitöksistä ja tapahtumista. Halutessaan toimitussihteeri voi tehdä myös haastatteluja ja koota puheenvuoroja ajankohtaisista teemoista. Terran toimittamisessa käytetään Open Journal Systems -järjestelmää (OJS). Toimitussihteeri perehdytetään järjestelmän käyttöön. Aiempi kokemus toimittamisesta ja hyvä suomen kielen taito luetaan hakijan eduksi.

Vapaamuotoiset hakemukset ansioluettelon kera pyydetään lähettämään Suomen Maantieteellisen Seuran hallitukselle osoitteeseen sms-hallitus[at]helsinki.fi 30.12.2020 mennessä. Tehtävä täytetään 25.1.2021 alkaen. Kerro hakemuksessa vahvuuksistasi, osaamisestasi ja kiinnostuksestasi tehtävään. Terran toimitussihteerille maksetaan 120 euron kuukausipalkka.

Toimitussihteerin tehtävässä pääset tutustumaan kotimaisen tiedejulkaisemisen käytäntöihin. Tehtävä tarjoaa myös erinomaiset mahdollisuudet verkostoitumiseen maantieteen alalla.

Lisätiedot: Maarit Sireni, Terran päätoimittaja, Itä-Suomen yliopisto, p. 050 4423661; Maria Merisalo, Suomen Maantieteellisen Seuran puheenjohtaja, p. 044 5551233; ja Laura Kippola, Suomen Maantieteellisen Seuran toiminnanjohtaja, p. 044 9708154.