Maantieteen päivät 2019

Maantieteen päivät Vaasassa 24.10.2019 - 25.10.2019

Paikan voima

Yhteisten rajapintojen löytäminen on haastavaa eritahtisuuden ja -skaalaisuuden moniäänisessä maailmassa. Paikoilla on kuitenkin sovitteleva luonne, sillä ne tukeutuvat ihmisten arkielämästä tuttuun mittakaavaan ja puheenparteen — ne tuovat asioita, tekijöitä, näkijöitä ja hallintoa yhteen kuvaan, niitä yllättävästi sekoittamalla ja rajaamalla.

Järjestäjinä me vaasalaiset aluetieteilijät toivomme vuoden 2019 maantieteen päivien paikan voima -teeman innostavan osallistujia monenlaisten älyllistä uteliaisuutta ruokkivien kysymysten äärelle. Mikä tekee paikoista ja alueista yhteiskunnallisen kehityksen polttopisteitä? Millaiset paikat ovat hyvinvoivia ja menestyviä? Kuinka ne viehkoudellaan voimauttavat toimimaan tai jopa lumoavat kokijansa?

Samaan aikaan paikat voivat olla myös sangen pirullisia nostaessaan päivänvaloon muutoin pimentoon jääviä ilmiöitä, kuten eriarvoisuuden, segregaation tai ilmastonmuutoksen. Paikat paljastavat ja ovat elinvoiman mittareita. Yhtä kaikki, meille maantieteilijöille paikat ovat ilmiöitä tilassa ja ajassa. Paikkojen kautta maantieteen eri murteetkin keskustelevat luontevasti keskenään.

Järjestelytoimikunnan ja Suomen Maantieteellisen Seuran puolesta, lämpimästi tervetuloa Vaasaan!

Päivien sivut löytyvät osoitteesta https://sites.univaasa.fi/mtpvaasa/